Nordwinnaar in beeld

In deze rubriek komen leerlingen van Nordwin College aan het woord over hun niet alledaagse hobby’s.

'Ik vond vroeger achterop zitten al gaaf!’

Meike visser is 13 jaar oud, zit in de tweede klas van VMBO-groen Nordwin College in Heerenveen. Meike doet aan motorcrossen. Ik vind zo veel verschillende praktijkvakken leuk op Nordwin College. Techniek vind ik leuk om te kunnen sleutelen maar daarnaast vind ik koken en dieren ook superleuk. Door die praktijkvakken heb ik ook echt voor deze school gekozen!

Ik ben met motorrijden opgegroeid. Sinds ik klein ben rij ik al achterop bij mijn vader, hij reed motor. Tegenwoordig kijkt hij liever bij mij dan dat hij zelf rijdt. Ik heb op schaatsen en dansen gezeten maar dat was het niet voor mij. Ik wilde toch echt gaan motorcrossen. Ik rij nu 1,5 jaar. Eerst reed ik in de weilanden van kennissen. Sinds een halfjaar zit ik bij een club, The Flying boetoes in Joure.  meike 2.jpeg

Soms denken mensen dat je zomaar op de motor kan stappen, maar dat is niet zo. Tijdens het crossen draag ik veel bescherming. Onder het motorpak draag ik een harnas en een nekbrace en nog een helm. Ook draag ik schoenen die mijn voeten goed beschermen. Die zijn erg zwaar, wel tussen de 1 en 2 kilo.  

Ik doe nog geen wedstrijden, daarvoor ben ik nog niet ervaren genoeg. Ik hoop dat ik volgend jaar in Joure wel kan meedoen aan een wedstrijd. Daar ben ik nu hard voor aan het trainen. Er zijn verschillende soorten wedstrijden. Het lijkt mij het leukst om races te doen die om snelheid gaan. Dat lijkt me leuker dan stunts doen, dat is ook echt heel lastig.

Voor motrocross heb je veel kracht nodig, vooral in je armen. Gedurende de hele rit moet je je lichaam aanspannen om de motor goed onder controle houden. Thuis train ik op kracht. Ook loop ik veel hard voor mijn conditie.

Ik ben fan van Valentino Rossi, hij heeft 9 wereldtitels en 115 Grand Prix-overwinningen op zijn naam staan en behoort daarmee tot de succesvolste motorcoureurs ooit. Later wil ik ook veel wedstrijden gaan doen en er supergoed in worden!

Wil je de andere interviews ook lezen.. klik dan hier