Foto Nina Los winnares Nordwins got talent.jpgNordwinnaar in beeld Nina Los

In deze rubriek komen leerlingen van Nordwin College aan het woord over hun niet alledaagse hobby’s.

“Situaties kunnen beleven die je normaal niet beleeft, daar word ik heel blij van”

Nina Los is 13 jaar oud en zit in het tweede jaar van het VMBO-groen in Leeuwarden. Haar hobby is toneel spelen.

‘Ik ben naar Nordwin College gegaan omdat ik het fijn vind om met mijn handen bezig te zijn. Ik word onrustig als ik lang les heb. Ik vind de dieren en het koken heel leuk en dat Nordwin College een huiswerk arme school is jeugd theater school.jpgsprak mij ook erg aan.

Vroeger keek ik altijd bij mijn zus, zij speelde stukken met de jeugdtheaterschool. Daardoor ben ik naar de podiumschool gegaan. Toen ben ik ben toneelspelen nog leuker gaan vinden. Op mijn twaalfde heb ik auditie gedaan voor de jeugdtheaterschool. Ik zit in het eerste jaar, dit is een gemengde groep. Jongens en meisjes van verschillende leeftijden. Elke zaterdag oefen ik bij de Jeugdtheaterschool. Ik vind het tijdens theater erg leuk om op de voorgrond te staan en vind het ook totaal niet spannend. Ik vind het bijzonder dat je situaties kan beleven die je normaal niet snel zou mee maken. Daar word ik heel blij van!

Na deze school denk ik er over om eerst D ’drive te gaan doen. Ik zou later namelijk graag naar de theateropleiding in Amsterdam of Maastricht willen gaan.’