Nordwinnaar in beeld

In deze rubriek komen leerlingen van Nordwin College aan het woord over hun niet alledaagse hobby’s.

Ontwerpen en illustraties maken, is echt mijn passie!’

Naomi is 16 jaar oud en zit in het vierde jaar van Nordwin College in Leeuwarden. Haar hobby is het ontwerpen van sieraden en Naomi.jpghangers.

Ik ben naar Nordwin College gegaan omdat er een fijne sfeer op school is en het groen sprak mij ook aan. Als keuzepakket heb ik gekozen voor Bloem & Styling. Je ontwerpt hierbij ook vaak en dat vind ik er zo leuk aan. Als we projecten op school hebben gehad ga ik hier thuis soms mee verder. Ik wil mij niet alleen focussen op het ontwerp met bloemen, daarom wil ik na deze school graag de opleiding Mediavormgeving gaan volgen.  

Al van jongs af aan vond ik het leuk om creatief bezig te zijn. Dit heb ik denk ik van mijn moeder zij is kunstenares. Ik maak illustraties en ontwerp. Ik maak vooral sieraden en hangers van klei en van kunsthars en die verkoop ik op mijn eigen website. Ik wil graag wat meer doen met de marketing voor mijn website, zodat ik meer klanten krijg.

 In mijn ontwerpen werk ik met pastel kleuren, dat is heel erg gericht op de Japanse stijl Kawaii. Kawaii betekent schattig/liefelijk in het Japans. Het is uitgegroeid tot een van de Japanse subculturen. Een onderdeel is de modestijl Lolita. Je hebt gothiclolita, dit is met zwart maar het houdt altijd een sierlijk en schattig silhouet. Classiclolita is met rozen en sweetlolita met pastel kleuren. Alles moet perfect zijn. Kawaii heeft strenge richtlijnen voor hoe je je kleedt. Je moet bijvoorbeeld de goede kleuren met elkaar combineren en je haar moet volgens de etiquette gestyled zijn. Zelf draag ik de stijl van sweetlolita. In Nederland is er één winkel die deze kleding verkoopt, in Utrecht maar ik bestel mijn kleren altijd online. Ik zou erg graag naar Japan toe gaan. Je hebt daar hele winkels vol en dat lijkt me super!

Later wil ik ontwerper worden. Mijn droom is om mijn webshop zo groot te maken dat ik van mijn eigen ontwerpen een vaste baan en daar goed van kan rondkomen.

Wil je de andere interviews ook lezen.. klik dan hier