Nordwinnaar in beeld

In deze rubriek komen leerlingen van Nordwin College aan het woord over hun niet alledaagse hobby’s.

‘Later wil ik Broadway bereiken’

Brent jager is 13 jaar oud, zit in de derde klas van VMBO-groen Nordwin College in Sneek en speelt theater.

“Ik ben naar Norwin College gegaan omdat ik de praktijklessen leuk vind. Ik heb gekozen voor Voeding en Gezondheid. Ik wil graag verder in het theatervak, maar als dat niet lukt, lijkt het me ook leuk om in een restaurant te werken als bediende.

Mijn ouders hebben niks met theater. Er werd voor mij veel duidelijk toen ik samen met mijn oma in de fotoboeken ging kijken, zij speelde vroeger ook veel toneel”.

Na zijn groep 8 musical ‘Herrie op het eiland’ waarin Brent de rol als underdog Pim speelde, bleek dat hij er erg veel talent voor heeft en het brent jager.png klein.jpgsuperleuk vindt om op het podium te staan.

“Na de musical ben ik 2 jaar op theater les gegaan bij het Atrium in Sneek. Nu wil ik de draad oppakken richting de musicals. Dit doe ik via het kindermuziektheater in het Theater Sneek. De lessen bestaan uit 40 minuten zang, 40 minuten dans en 40 minuten theater. Dit doe ik nu een jaar ter voorbereiding op MUZT.” MUZT is de musicalopleiding van Kunstencentrum Atrium. Jongeren vanaf 13 jaar werken op onze leslocatie in Sneek wekelijks aan hun zang-, acteer- en dansvaardigheden. De praktijk leert dat MUZT sinds 2007 een goede basis vormt voor doorstroming naar vervolgopleidingen binnen het vakgebied, zoals muziektheater, musicaltheater, musicaldans en kleinkunst. Volgend jaar hoopt Brent door de audities te komen en veel te leren bij Muzt. Na Muzt wilt hij namelijk mbo-theater gaan doen.

“In november beginnen we met een kersttoneelstuk. Dit jaar staan we in het theater met het stuk en voeren we die uit op de Uitmarkt in Sneek. Na het MBO en misschien het HBO wil ik de grote productie in en wil ik Broadway bereiken. Het leukste vind ik dat je voor je werk applaus krijgt. Dat gebeurt op een kantoor bijvoorbeeld niet . Ik speel het liefst een rol waarbij je achter de schermen ook veel kan doen. Aan andere hobby’s kom ik niet toe. Theater is mijn leven!”

Wil je de andere interviews ook lezen.. klik dan hier