Bart Smals op bezoek bij Nordwin College

Bezoek Bart Smals3.jpgOp maandag 8 juni was VVD Tweede Kamerlid Bart Smals op werkbezoek bij MBO 3&4, MBO Life Sciences en VMBO-groen in Leeuwarden. Smals heeft onder meer MBO en specifiek groen onderwijs in zijn portefeuille.

bezoek Smals docenten.pngIn een korte presentatie van Ilona Dulfer heeft de heer Smals kennis gemaakt met Nordwin College. Ook is ingegaan op de situatie rondom de coronacrisis en de aanstaande fusie met Aeres. Daarna volgde een gesprek met een aantal docenten van MBO 3&4. Het gesprek ging voornamelijk over de gevolgen van de coronacrisis voor studenten. Op educatief vlak maar vooral ook over het belang van sociale interactie tussen studenten onderling. Ook is er van gedachten gewisseld over ‘vrije ruimte’ voor studenten en de impact van het verkorten van het onderwijsprogramma naar drie jaar.
Rondleiding leerlingen2.png
Hierna volgde een korte rondleiding langs STAP, FACT en WAC. Tot slot werd de heer Smals op het VMBO-groen rondgeleid door twee leerlingen. Tijdens de rondleiding hebben de leerlingen verteld hoe zij de afgelopen maanden hebben beleefd en wat voor hen de belangrijkste veranderingen waren.

De heer Smals heeft een goede indruk van ons mooi, groen onderwijs gekregen; een geslaagd bezoek!

 

Terug