Doe dag 2020 Nordwin College Heerenveen

Woensdag 25 november was het zo ver, groep 8 leerlingen van veel basisscholen in en om Heerenveen verzamelden in de Plaza van Nordwin College in Heerenveen. De meeste kinderen zaten te popelen om aan de slag te gaan. Zeven verschillende minilessen stonden op het programma. Om 9.00 u startten we en al snel was het duidelijk;  de sfeer was prima en de leerlingen erg geïnteresseerd! Onder leiding van onderbouw leerlingen gingen de groepjes op pad in onze school.

Bij de AVO vakken komt vooral informatie op de kinderen af, bij de praktijkvakken kunnen de handen uit de mouwen. Bij NASK werd met ballonnen statische elektriciteit onderzocht. Cellen bekijken met de microscoop en muizenschedels onder de binoculair bij Biologie zorgde al snel voor oooh en aaah. Bij Bloem en Styling werd een fleurige kerstbal gemaakt. Een sleutelhanger van moeren en kralen was het resultaat van de les Techniek.

In de kas van Plant & Productie mochten alle kinderen een door de onderbouw leerlingen gekweekt plantje oppotten. Dit plantje mochten de kinderen meenemen om thuis vast te oefenen in het verkrijgen van “groene vingers”. Het dieren hanteren bij Dier & Welzijn was uiteraard een geliefde bezigheid, eng of niet eng, gewoon doen! Het maken van gevulde pepernoten was een geliefde bezigheid bij Voeding & Gezondheid.

In de middag kwam de 2e groep leerlingen van groep 8 op school en die hebben hetzelfde programma gedaan.

Met blije gezichten maar ook moe gingen de kinderen aan het eind van de dag naar huis, sommige weten het al zeker, voor anderen nog een moeilijke keus. Tijdens de online “open avond” werd in drie rondes voorlichting gegeven. Enkele opnamen van de lesjes zorgden voor een mooi beeld van de goede sfeer tijdens de lessen.

Foto's

Terug