Nordwin College informatie avond 2020

open avond2020 2.jpg

Veel belangstelling was er woensdag 5 februari voor de informatieavond bij Nordwin College in Heerenveen. Een kwartier voor aanvang stroomde het al goed vol in de Plaza, veel ouders en leerlingen van groep 8  maakten gebruik van de mogelijkheid om voor het eerst te komen kijken in onze school. Voor anderen was het een herkansing, bij keuzestress nog maar eens rond kijken bij de kandidaat scholen. Voor een andere  groep leerlingen  was het een bezoek ter bevestiging, nu weet ik het helemaal zeker, Nordwin College, daar wil ik volgend schooljaar naar toe!

De momenten waarop directeur Hans Aartsen een beeld schetste van onze school waren goed bezocht,  het open leer centrum is groot  genoeg.

Een ronde door de school, met of zonder begeleiding van collega’s, eindigde veelal bij Dier & Welzijn waar samen met onze leerlingen kennis kon worden gemaakt met permanente bewoners van onze dierverblijven. In de kas bij Plant & Productie werd gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om Tuinkers te zaaien op een blokje steenwol, uiteraard ging dit zaaisel mee naar huis om het daar te zien ontwikkelen. Bij Voeding & Gezondheid werd een cake gebakken en later geserveerd. In het Technieklokaal kwamen het sleutelen , de drones , de 3d printer en alle onderwerpen die aan de orde komen in de les voorbij.

Veel bezoekers lieten zich goed informeren, zowel bij de praktijkvakken als leerlingen van de leerlingenraad  waren vragen zeer gericht en veel ouders lieten de gelegenheid om zich te informeren over zaken als leerlingbegeleiding, dyslexie of toelating niet voorbij gaan.

open avond2020 1.jpg

Terug