Doe dag & open avond 2019

IMG_9277.JPG

Woensdag 28 oktober was het zo ver, achtste groepers van veel basisscholen in en om Heerenveen verzamelden in de Plaza van Nordwin College in Heerenveen. De meeste kinderen zaten te popelen om aan de slag te gaan. Zeven verschillende minilessen stonden op het programma. Om 9.15u startten we en al snel was het duidelijk, de sfeer was prima en de leerlingen erg geïnteresseerd! Onder leiding van onderbouw leerlingen gingen de groepjes op pad in onze school.

Bij de AVO vakken komt veel informatie op de kinderen af, bij de praktijkvakken kunnen de handen uit de mouwen. Bij NASK werden zeepbellen geblazen, hoeveel zeepbellen passen er in elkaar voordat ze uit elkaar spatten, spannend!. Wangslijm onder de microscoop bij Biologie zorgde al snel voor oooh en aaah maar ook voor getsie en bweeh, op zoek naar celkern, cytoplasma (celvocht) en celmembraan. Bij Bloem & Styling werd een ontwerp gemaakt voor je eigen studiehoek.

Bij Techniek werd een sleutelhanger gemaakt van moeren en kralen! in de Groen & Recreatiekas maakten de kinderen een barbecue waarna ze in de kas van Plant & Productie een door de onderbouw leerlingen gekweekt plantje mee kregen om thuis vast te oefenen in het verkrijgen van “groene vingers”. Het dieren hanteren bij Dier & Welzijn was uiteraard een geliefde bezigheid, eng of niet eng, gewoon doen! Het maken van popcorn was een geliefde bezigheid bij Voeding & Gezondheid.

Met blije gezichten maar ook moe gingen de kinderen aan het eind van de dag naar huis, sommige weten het al zeker, voor anderen nog een moeilijke keus. Tijdens de open avond kwamen veel kinderen nog maar even langs met paps en mams om te laten ervaren hoe fantastisch ze het bij Nordwin College hadden gehad. Uiteraard was er in de avond de mogelijkheid om vragen te stellen.

Terug