Doe dag 2018 Nordwin College Heerenveen

IMG_8994.JPG

Woensdag 28 oktober was het zo ver, achtste groepers van veel basisscholen in en om Heerenveen verzamelden in de Plaza van Nordwin College in Heerenveen. De meeste kinderen zaten te popelen om aan de slag te gaan. Zeven verschillende minilessen stonden op het programma. Om 9.15u startten we en al snel was het duidelijk, de sfeer was prima en de leerlingen erg geïnteresseerd! Onder leiding van onderbouw leerlingen gingen de groepjes op pad in onze school.

Bij de AVO vakken komt veel informatie op de kinderen af, bij de praktijkvakken kunnen de handen uit de mouwen. Bij NASK werd gewerkt met de gasbrander, spannend!. Wangslijm onder de microscoop bij Biologie zorgde al snel voor oooh en aaah maar ook voor getsie en bweeh. Het gebruik van de iPad in onze lessen en het maken van een Slow Motion kwam in detail aan bod, het mooiste Slow Motion filmpje wint een prijs. 1e prijs voor Ruben en Henri van obs de Ynset en de 2e prijs was voor Wessel van ’t Ambyld en Erik van st. Mattheusschool.

Bij Techniek werden vetbol hangers met een voederplankje in elkaar gezet, laat de winter maar komen! Bij Bevo werd druk gewerkt aan een vrolijke sleutelhanger en in de Groen & Recreatiekas kon het aanleg werk van deze week worden bewonderd. Bloem & Styling stond in het teken van kerst, met lijmpistool, dennenappel en ander materialen werd een kerstversiering gemaakt. Het dieren hanteren bij Dier & Welzijn was uiteraard een geliefde bezigheid, eng of niet eng, gewoon doen! Het maken van een fruitstick met chocolade was een geliefde bezigheid bij Voeding & Gezondheid.

De plantjes die door onze leerlingen bij Plant & Productie werden gekweekt vonden gretig aftrek en werden netjes opgepot en verpakt. Plantjes die vaak jaren later nog thuis te vinden zijn, zelfs als de leerling zijn of haar diploma al jaren heeft.

Met blije gezichten maar ook moe gingen de kinderen aan het eind van de dag naar huis, sommige weten het al zeker, voor anderen nog een moeilijke keus. Misschien tijdens de open avond toch nog maar even langs met paps en mams. Vele kinderen kwamen inderdaad avonds terug, ze gaven dan een rondleiding aan de ouders.

Groot Heerenveen​, Heerenveense Courant​

Terug