Duizenden bloembollen de grond in

​BUITENPOST - Afgelopen vrijdag zijn de tweedejaars leerlingen van Nordwin College in Buitenpost gestart met het poten van duizenden bloembollen in de tuin van de Fonteinkerk in Buitenpost.

Er gaan de komende weken 1.500 narcisbollen en 15.000 bolletjes van krokusjes en sneeuwklokjes de grond in. In de lente zullen de bloemen de kerktuin een kleurrijk aanzien geven.

De bollenpootactie is onderdeel van het project Tuinen Verbinden. Dit is een project van bramenfestijn Brommels!, Stichting Wrâldfrucht en Nordwin College dat ten doel heeft het leefgebied te vergoten van kleine wilde dieren, vogels, vlinders en bijen door tuinen te vergroenen met inheemse planten. Zo sluiten de tuinen beter aan bij het landschap.

Het project speelt in drie dorpen: Eastermar, Feanwâlden en Buitenpost. Verschillende partijen hebben zich erbij aangesloten. In Buitenpost doet de Vrijgemaakte Gemeente mee. In de kerktuin wordt verharding verruild voor groen. In de overige pilotdorpen worden andere acties uitgezet.

Kijk op tuinenverbinden.nl

Het resultaat van alle activiteiten is te bewonderen tijdens het bramenfestijn Brommels!, op 24 en 25 augustus volgend jaar. Meer weten of op de hoogte blijven? Kijk dan op de website tuinenverbinden.nl.

bloembollen.jpg

Bron: Actief Online

Terug