jeugddebat

Leerlingen van Nordwin College Sneek waren vorige week op het provinciehuis in Leeuwarden om deel te nemen aan de voorrondes van het Nationaal Jeugddebat. Een leuke en leerzame excursie voor onze VMBO-ers.

jeugddebat2 (Medium).JPG

​Vrijdag 30 augustus deden 15 leerlingen van onze school mee met de voorronde van het nationaal jeugddebat. Samen met leerlingen van andere scholen werd er nagedacht over energiebesparing, culturele hoofdstad 2018, het openbaar vervoer én het opruimen van afval in openbare ruimten.

We werden welkom geheten door gedeputeerde Sander de Rouwe, in de Statenzaal. De leerlingen, als een soort van statenleden in de bankjes, hoorden van hem dat het belangrijk is om onze democratische vrijheid goed te gebruiken. Daarna gingen de groepen naar hun kamers om de ideeën uit te werken voor het grote debat ’s middags met de echte statenleden.

Het debat was een spannende gebeurtenis. Maar ook werd duidelijk, in wie er mogelijk een politicus schuilt. Cherif ging na het debat nog in discussie met de statenleden en wist hun visitekaartjes te bemachtigen.

Vier leerlingen mochten zich gaan voorbereiden op een debat in Den Haag.

Al met al een leerzame dag. Veel derde klassers willen volgend jaar wéér meedoen, want dit was machtig interessant...

Terug