TL-diploma op Nordwin College Buitenpost

 

diplomering TL (Large).JPG

BUITENPOST – Op Nordwin College in Buitenpost namen afgelopen week tweeëntwintig examenkandidaten hun diploma van de theoretische leerweg in ontvangst. Zij volgden naast de gemengde leerweg ook de theoretische leerweg en hadden daardoor recht op twee diploma’s

Soms gaat men er vanuit dat het niet mogelijk is om op het Nordwin College ook de theoretische leerweg te volgen. Vaak wordt gedacht dat de school als hoogste niveau alleen de gemengde leerweg aanbiedt en dat daarom de leerlingen niet kunnen doorstromen naar de havo. Al een tiental jaren krijgen de leerlingen van de gemengde leerweg echter een extra theorievak aangeboden en doen op die manier in voldoende theorievakken examen om ook aan de eisen van de theoretische leerweg te voldoen.

Afgelopen jaren maakte meer dan een kwart van de leerlingen van deze mogelijkheid gebruik. Een aantal van hen ging na het Nordwin College door naar de havo, anderen kozen voor mbo-niveau 4.

Het TL-diploma moet door de school apart aangevraagd worden en kan daarom niet tegelijkertijd met het GL-diploma eind juni worden uitgereikt.

De pas gediplomeerde TL-leerlingen die dan dus nog maar net enkele maanden van school zijn, maakten van de diploma-uitreiking meteen weer een soort reünie. Veel leuke herinneringen werden opgehaald uit een schooltijd die nog maar net achter hen ligt.

  

Terug