Nordwin College stijgt naar de 4e plek in de keuzegids MBO 2021

Donderdag 14 januari verscheen de nieuwe keuzegids MBO 2021 waarin 1300 opleidingen vergeleken worden op verschillen in baankans én de verschillen in onderwijskwaliteit. Nordwin College scoort dit jaar over de gehele linie gemiddeld tot bovengemiddeld. We zijn blij met de resultaten en zijn ten opzichte van vorig jaar een plek gestegen in de ranglijst.

Oordeel Nordwin College
Met 61,6 punten staan we dit jaar op de vierde plek. Vorig jaar behaalden we een vijfde plek.

Onze fusiepartner Aeres is net als vorig jaar koploper. Een knap resultaat!

Afbeelding1.png

Opleidingen
Alle opleidingen van Nordwin College scoren gemiddeld tot bovengemiddeld ten opzichte van het landelijk gemiddelde van MBO-opleidingen op hetzelfde niveau. Een opleiding met 75 of meer punten krijgt het predicaat topopleiding.

Bron: keuzegids Mbo 2021; www.keuzegids.nl 

Over Keuzegids mbo
Om helderheid te scheppen in de kwaliteit van mbo-opleidingen, publiceert de Keuzegids mbo ieder jaar een gids. Opleidingen en scholen in het mbo worden beoordeeld en met elkaar vergeleken. De Keuzegids bepaalt jaarlijks zelf hoe zij met de aangeleverde data omgaan en waar zij accenten in de weging van de gegevens leggen.

Beoordeling
De opleidingen van de groene scholen zijn opgedeeld in vier clusters. De opleidingen in het samenwerkingsverband MBO Life Sciences (samen met Friesland College) vallen onder 2 clusters. Hieronder het oordeel van de Keuzegids over de opleidingen. Deze scores worden gevormd door opleidingsniveaus, instroomgegevens, studiesucces van studenten en het studentenoordeel.

Voeding en vers

In deze ranglijst behaalden we gemiddeld 68 punten en staan we landelijk op een gedeelde 2e plaats. Bij 75 punten of meer mag je het predicaat topopleiding een jaar dragen.

Afbeelding2.png

Dieren

In deze ranglijst behaalden we gemiddeld 57 punten. Landelijk zie je dat studenten hier minder tevreden zijn over de opleidingen.Na een opleiding in de dierensector kiest een klein deel van de afgestudeerden ervoor om door te leren. Het aantal werkuren per week en het salaris liggen wat lager dan bij andere mbo-afgestudeerden. De meesten vinden dat de aansluiting van de opleidingen op de arbeidsmarkt wat beter kan.

Afbeelding3.png

Natuur & Leefomgeving

In deze ranglijst behaalden we gemiddeld 63 punten. De meeste opleidingen natuur en leefomgeving hebben gemiddelde tot goede prestatiecijfers. Veel studenten maken de opleiding netjes af en zijn tevreden over het maandsalaris na hun opleiding.

Afbeeldin4.png

Procestechniek (MBO Life Sciences)

In deze ranglijst zie je de opleidingen die onder het crebo Friesland College vallen met wie Nordwin College samenwerkt in MBO Life Sciences. Een mooie score van 68 punten.

Afbeelding5.png

Laboratorium en gezondheidstechniek (MBO Life Sciences)

Ook hier een prachtige score van 68 punten bij de opleidingen die onder Friesland College zijn. Opvallend is dat veel studenten de opleiding afmaken en dat zij bij veel scholen vaak doorstromen naar een hoger niveau.

Afbeelding6.png

Terug