Inbraak en dierenmishandeling locatie Buitenpost

Tussen zondagmiddag en zondagnacht 23 augustus jl. is er ingebroken in het dierenverblijf op onze locatie in Buitenpost.

De inbrekers hebben alle dieren uit de hokken losgelaten. We betreuren het dat hierbij ook een aantal dieren ernstig zijn mishandeld, waaronder geiten, konijnen, cavia's, kippen en duiven. 

Medewerkers van onze locatie in Buitenpost vonden maandagochtend twee dode dieren en daarnaast moest de veearts nog vijf dieren laten inslapen. 

Lenie Lap, teamleider, geeft aan dat al het personeel en leerlingen zeer geschokt en verdrietig zijn door deze wrede daad. Inmiddels heeft de politie een aantal minderjarigen verhoord die verdacht worden van de inbraak en mishandeling. 

De politie meldt dat de minderjarigen niet zijn aangehouden, maar dat de nadruk ligt op hulpverlening. Volgens politiewoordvoerder Bert Sietzema is dit gebruikelijk gezien de jonge leeftijd van de daders. "We betrekken hun gezinnen er ook bij omdat we verder willen kijken dan alleen het feit waarvan ze verdacht worden."

Terug