Met vlag en wimpel door een goede tijd op Nordwin College Buitenpost

Lindsey Langevoort zit in de vierde klas gt-niveau van Nordwin College Buitenpost. Wat nu een heel bijzondere tijd had moeten zijn, met de laatste schooldag en de examens in het vooruitzicht, is nu toch wel een rare tijd. De laatste toetsen thuis vanachter de computer maken en dan straks opeens klaar zijn met school. We blikken met Lindsey terug op haar tijd op Nordwin College.

Lindsey is opgegroeid in het plaatsje Musselkanaal in Groningen. Omdat haar vader als dominee beroepen werd in Zwaagwesteinde, is het gezin daarheen verhuisd. Dit was net het moment dat Lindsey moest gaan kiezen voor een middelbare school. Met haar gt-advies was de keuze groot in de regio. Na een bezoek aan meerdere middelbare scholen, sprong Nordwin College er echt boven uit. Dit kwam door de goede sfeer, het juiste beleid, de gezelligheid en de betrokken leerkrachten.Dat deze school ook nog een christelijke school is, was extra mooi meegenomen.foto Lindsey

De jaren in de onderbouw waren erg leerzaam en anders dan op andere scholen.Bij Nordwin College Buitenpost werk je in klas 1 en 2 in zogenoemde ‘stamlokalen’ met alle niveaus door elkaar heen. Daar leer je heel veel van elkaar en het is ook heel erg leuk. Bovendien kun je gemakkelijk opstromen per vak. Ook bij de praktijklessen werken alle niveaus door elkaar heen. Volgens Lindsey is de hoeveelheid praktijklessen een groot voordeel: “Er is er zo veel afwisseling tussen de theorie en de praktijk”. Daardoor kan je je tijdens de theorielessen ook weer beter concentreren.

Door meerdere themaweken, zoals bijvoorbeeld: ‘de Tweede Wereldoorlog week’, wordt er voor afwisseling gezorgd en zoals leerlingen en leraren aangeven: “Een andere manier van leren.”

De afgelopen twee jaar in de bovenbouw waren erg leuk. Ze kregen een aardige mentor waarmee er vanaf het begin een goede band was. Klas 3 was wel even wennen, omdat er in de bovenbouw meer van je verlangd wordt. Maar na een tijdje ging dat prima. 

Als ik Lindsey vraag naar wat er in de afgelopen vier jaar anders had gekund, “Soms kwam de communicatie wat laat als er een les niet doorging of werkte de elektronische leeromgeving minder goed. Natuurlijk waren er ook minder leuke leraren, maar ja, dat heb je op elke school.”

Als afsluiter vroeg ik Lindsey waarom een leerling voor Nordwin College Buitenpost zou moeten kiezen, “Nordwin is en heel gezellige school, waar iedereen elkaar kent, waar de leraren betrokken zijn en zelfs in de gangen een praatje met je maken. Er hangt een goede sfeer en je voelt je op je gemak .”

Na de zomervakantie volgt er een nieuwe uitdaging voor Lindsey: ze gaat verpleegkunde niveau 4 studeren aan Alfa College de Kluiverboom in Groningen.

Terug