Informatie over coronavirus

In China startte in december 2019 een uitbraak van het coronavirus, COVID-19. Het virus komt in steeds meer landen voor, ook in Nederland.

Wanneer studenten, leerlingen en medewerkers buitenlandexcursies maken of stage gaan lopen, krijgen we hier ook mee te maken. We volgen hierin de richtlijnen van het Ministerie. Dit geldt ook als onverhoopt het virus in onze regio zichtbaar wordt. 

Enkele aandachtspunten
Voor sommige gebieden/landen wordt op dit moment een negatieve reiswaarschuwing afgegeven. Via school worden studenten op de hoogte gehouden of een excursiereis doorgaat. 

Ook medewerkers en studenten/leerlingen die van een vakantie terugkomen, kunnen besmet zijn. Twijfels? Regel 1 is: als je koorts hebt met luchtwegklachten en je bent in de afgelopen veertien dagen in een risicogebied geweest of contact hebt gehad met iemand uit zo'n regio, moet je contact zoeken met je huisarts. 

Actuele informatie
Als het nodig is zal Nordwin College over zaken rond het coronavirus snel communiceren. Natuurlijk is het goed om zelf ook het nieuws te volgen. Het RIVM biedt steeds actuele informatie op www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen
De GGD Friesland geeft tips over hygiëne op de site: www.ggdfryslan.nl/over-ggd/nieuws/nieuw-coronavirus
De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn dezelfde maatregelen als die voor de griep en verkoudheid:
- was regelmatig je handen
- hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- gebruik papieren zakdoekjes

Terug