Kluskamp Ameland 2020

Eind januari is op Vakantiepark Klein Vaarwater te Buren op Ameland de derde editie van het jaarlijkse Kluskamp geweest. Ongeveer 40 studenten van Nordwin College uit Leeuwarden van verschillende leerjaren en niveaus, hebben vier dagen lang de handen uit de mouwen gestoken op het vakantiepark om vaardigheden te oefenen en gereedschappen te leren gebruiken.

Op het park is een vijftal projecten voorbereid waarbij de studenten, die nauw samen werkten met medewerkers van Klein Vaarwater en verschillende loonbedrijven, daadwerkelijk aan de slag kunnen. Er werden terrassen aangelegd, bomen gerooid en heggen gesnoeid. Het masterpiece is ook opgeleverd: een compleet nieuwe heg rond het parkeerterrein voor het centrumgebouw van het vakantiepark.

Het idee achter het Kluskamp werd drie jaar geleden geboren tijdens een reguliere stage van twee studentes van Nordwin College. In een gesprek met hun begeleiders kwam aan de orde dat voor het onderhoud aan paden en groen op het park, eigenlijk te weinig tijd is en dat er vaak een tekort is aan medewerkers vanwege de grote hoeveelheid werk die op dat moment gedaan moet worden. Dit gegeven werd gekoppeld aan de verzuchting van de beide dames dat het vaak lastig is om een geschikte stageplek te vinden waarbij zij bepaalde technieken en vaardigheden kunnen oefenen.

Inmiddels heeft het Kluskamp een vaste plek gekregen binnen het curriculum van de opleidingen Natuur & Recreatie en Hovenier. Gedurende vier werkdagen, waarbij de studenten en hun docenten verbleven op Klein Vaarwater voerden studenten van deze opleidingen onderhoudswerkzaamheden uit en worden zelfs examens afgenomen.

_D1_6556.jpg

Terug