GroenPact Impactprijs 2019

Afgelopen jaar startte Stichting Wrâldfrucht en het Nordwin College Buitenpost het project ‘Tuinen Verbinden’, dit project is zo succesvol geweest dat dit project is genomineerd voor de GroenPact Impactprijs 2019!

Leerlingen van de bovenbouw VMBO hebben een tuinontwerp gemaakt voor een tuin in het dorp Veenwouden. Als examenopdracht hebben ze een ontwerp gemaakt voor een Natuurlijke Klimaat adaptieve tuin. De leerlingen lieten met hun ontwerp zien dat er niet alleen verharding in de tuin hoeft te komen om een onderhoudsvriendelijke tuin te hebben. 13 december hebben ze het project afgerond met de aanplant van een beukenhaag in de make-over tuin in Veenwouden.

Alle genomineerden hebben de opdracht gekregen om een promotiefilmpje te maken, deze filmpjes worden gebruikt tijdens de prijsuitreiking 13 februari 2020.
Ook het Nordwin College heeft een kort filmpje gemaakt. De leerlingen Michael Nijboer, Joyce Lutjeboer en Gerda Brouw, zijn afgelopen woensdag naar Leeuwarden geweest voor de opnames van dit filmpje. Hierin hebben zij een korte uitleg gegeven over het project.

Zodra het filmpje klaar is, zullen wij dit met jullie delen. Daarnaast hopen wij natuurlijk op een goede uitslag de 13e!

Terug