Buitenlandse stage Nigel Zuidema 4 LWT

Onze leerling Nigel Zuidema uit de 4e klas LWT heeft een bijzondere stage. Hij mag namelijk één keer in de twee weken mee op de vrachtwagen van transsportbedrijf Drent uit Ureterp. Dit bedrijf is gespecialiseerd in verhuizingen richting de Scandinavische landen. Nigel rijdt mee op de vrachtwagen en helpt met het laden en lossen.

Nigel heeft de opdracht gekregen om elke keer een kort verslag te schrijven, dit willen wij graag met u delen.

Dag 1 (maandag 28 oktober 2019)
Vandaag ben ik opgestapt ter hoogte van Klazienaveen bij de Scania garage. Vanaf daar zijn we via de B213, de bekende weg voor chauffeurs die veel op Scandinavië rijden, naar de haven in Lübeck gereden. Hier konden we rond half 10 aan boord op de boot richting Malmö. Aan boord hebben wij nog wat gedronken en daarna zijn wij gaan slapen.

Dag 2 (dinsdag 29 oktober 2019)
De dag begon om 06.15 uur toen we werden opgeroepen door de kapitein, het was nog een klein uurtje varen voordat wij in Malmö aankwamen. In deze tijd hebben wij ontbeten met de andere chauffeurs en daarna hebben wij ons klaargemaakt voor vertrek. Bij aankomst in Malmö zijn wij binnen 1,5 uur doorgereden naar Vegby. Hier hebben wij ongeveer 30 kuub aan verhuisspullen gelost, dit was een week eerder al geladen in Rotterdam. Daarna reden wij door naar Borås, hier hebben wij 14 Europallets gelost met touwen. Daarna moesten wij nog 20 minuten rijden voor onze retourlading. Daarna begon de laatste klus van de dag, misschien ook wel de moeilijkste, wij moesten een parkeerplaats zoeken met restaurant. Gelukkig lukte dit redelijk snel en na een lekkere hap konden de gordijntjes in de cabine weer dicht.

Dag 3 (woensdag 30 oktober 2019)
Deze dag begon om 08.00 uur bij een truckstop ter hoogte van Ödåkra (Zweden). Na het ontbijt zijn wij vertrokken richting de brug van Denemarken Give, hier hebben wij weer 6 kuub geladen. Vervolgens konden wij weer richting Nederland rijden.

Dag 4 (donderdag 1 november 2019)
Deze dag was niet heel bijzonder, wij zijn namelijk in één keer doorgereden naar Nederland. Wij kwamen omstreeks 17.00 uur aan in Ureterp, waar wij de auto gelost hebben. Toen dit klaar was, zat de week er alweer op en konden we genieten van het weekend!

Nigel Zuidema klas 4LWT

Terug