Verkeersmarkt klas 1 Nordwin College Buitenpost

Ook dit jaar is er weer in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een verkeersmarkt georganiseerd voor de leerlingen van de eerste klas van het Nordwin College in Buitenpost.

De leerlingen van de eerste klas, hebben zich verzameld in het ontmoetingsgebouw De Schakel in Buitenpost. Hier werden ze opgevangen en werd kort verteld wat de bedoeling is van de markt. Daarna konden de leerlingen in groepjes over de markt.

Zo konden de leerlingen hun ogen laten testen en kijken wat hun reactievermogen was. Ook was er aandacht voor de groepsdruk in het verkeer en er werd de leerlingen iets verteld over  je eigen waarnemingen en aandacht in het verkeer. Daarnaast konden de leerlingen ervaren hoe het met de concentratie is gesteld, na een aantal borreltjes. En ook was er iemand van de ambulance aanwezig, om iets te vertellen over het werk in de ambulance. 

De leerlingen vonden het een erg interessante ochtend, waar ze veel geleerd hebben over de verkeersveiligheid. De leerlingen bedanken dan ook de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland voor deze verkeersmarkt!

Terug