Dag van de Duurzaamheid Nordwin College Buitenpost

Afgelopen donderdag (10-10) was het de Dag van de Duurzaamheid. Het Nordwin College heeft hier ook de nodige aandacht aan besteed.

De hele dag stond in het teken van duurzaamheid. Hoe gaan wij als mensen met dit thema om, maar vooral hoe gaan bedrijven om met duurzaamheid. De lessen gingen deze dag niet door, maar elke leerling heeft een aantal bedrijven bezocht.

Zo zijn er een aantal groepen op de vuilstort geweest van de gemeente Achtkarspelen. Hier hebben zij een rondleiding gekregen, waarbij vertelt is wat er met het afval gebeurd. Ook hebben een aantal een bezoek gebracht aan de kringloopwinkel Radarwerk in Buitenpost, ook hier staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Natuurlijk met de verkoop van tweedehandsspullen, maar ook met demontage en reparatie van verschillen apparaten. Ook hebben is er een bezoek gebracht aan het zonnepark in Buitenpost, wat natuurlijk een prachtig voorbeeld is van duurzaamheid. Er zijn ook een aantal groepen bij de waterzuiveringsinstallatie geweest in Kootstertille. De leerlingen van de bovenbouw hebben nog een bezoek gebracht bij het bedrijf Oosterhoff Holman, waar de leerlingen eerst een presentatie kregen over duurzaamheid binnen het bedrijf en daarna een rondleiding door het bedrijf.

Al met al was het een zeer geslaagde dag, waarbij veel nieuwe informatie is opgestoken. Duurzaamheid klinkt ingewikkeld, maar dit hoeft het lang niet altijd te zijn.

Terug