Update Elfwegentocht

Zaterdag 7 juli
Een spannende strijd om de wereldtitel Solar Boat Race waar in de A-klasse de boot van Van Hall/Nordwin op de 2e plaats nu staat. De achttien studenten van Van Hall/Nordwin verduurzaamden hun boot door biocomposiet te gebruiken voor de romp in plaats van carbonvezel. Dat past goed in het duurzame doel van de Elfwegentocht. In het kader daarvan keerden de zonnebootracers twee dagen terug naar Leeuwarden, waar de zonnebootstrijd twaalf jaar geleden begon.

In Leeuwarden werd door 56 boten met 10 nationaliteiten gevaren. Bij een sprintwedstrijd werd een topsnelheid van 53 kilometer per uur gehaald.

Vrijdag 6 juli vond de Griene Estafette plaats in Sneek. Alle VMBO-groen locaties deden mee. Het was een zwaar parcoers voor de leerlingen, maar gelukkig het zonnetje scheen volop. Er deden 12 scholen mee, waaronder dus 4 van Nordwin College. Locatie Heerenveen ging er met de 2e prijs vandoor.

5 juli was de Zeeuwse delegatie in Friesland. In Ferwert waren diverse activiteiten waar natuurlijk Nordwin College ook present was. Studenten MBO lieten zien hoe vissenhuis wordt gelooid om er vissenleer van te maken.

Werd er door leerlingen in Buitenpost een electrische grasmaaier in elkaar gezet (geleverd door Frisian Motors Bakkeveen) en voorzien van Nordwin kleuren.

En gingen natuurlijk medewerkers, studenten en leerlingen de hele week fossielvrij naar school!

Terug