4 december TV-uitzending Groen Licht

Op maandag 4 december om 19.20 uur op NPO2 was er een uitzending van BNN VARA Groen Licht. Het item deze keer is een portret van iemand die bezig is met duurzaamheid. Heleentje Swart, onze coördinator duurzame innovatie wordt in beeld gebracht: wie is ze en wat doet ze? Daarnaast komt in beeld hoe duurzaam doen en denken er in de praktijk van een school uit ziet en wat het jongeren oplevert. 

Er werd op school gefilmd en geïnterviewd door presentatrice Milouska Meulens. Leerlingen reageerden heel positief: "U bent toch die mevrouw van Klokhuis?! Mag ik met u op de foto?!"  Er is gefilmd tijdens de les Voeding & Gezondheid bij VMBO-groen Leeuwarden, waar leerlingen bezig waren met het maken van kruidenboter en Turks brood. De waarde van eten staat bij elke les centraal: waar komt eten vandaan, hoe wordt het gemaakt, wat zijn verschillende smaken, en het actief tegengaan van voedselverspilling zijn bijvoorbeeld duurzame thema's. 

Leerlingen van het EcoTeam vertelden over de Circle of Life in het dierenverblijf bij Cor en Johan en hoe zij duurzaam doen en denken helemaal integreren in hun bedrijfsvoering. Tot slot werden de meiden van Dop4You uitgebreid geïnterviewd over hun student onderneming (Jong Ondernemen). Zij maken trekhaakdoppen van zwerfafval en dat legt hun geen windeieren.

Uitzending gemist? Kijk hier terug.

filmploeg bnn.JPG

Terug