Onze Nordwinnaars winnen LC Awards in de categorie MBO

Onze Nordwinnaars Edgar Veenstra en Dennis Smit wonnen met hun project Vertical farming de LC Awards in de categorie MBO.lc awards.jpg

Gedeputeerde en jurylid Sander de Rouwe noemde onze studenten “duurzame doeners”. Edgar en Dennis ontwikkelden samen met een aantal medestudenten van hun opleiding Natuur & Recreatie en studenten van MBO Life Sciences ‘vertical farming’.

Wat is vertical farming?
Vertical farming is het verbouwen van groente en fruit in de hoogte. Daardoor gaat je opbrengst per vierkante meter enorm omhoog. Dat maakt het geschikt voor stedelijke gebieden, omdat daar veel mensen wonen en er dus veel vraag is. “Want de bevolking groeit, maar de aarde niet”, licht Edgar toe. “En dus moeten we op een andere manier naar onze voedselvoorziening kijken”.

Naast vertical farming had Nordwin College nog twee inzendingen. Mireille Hodel presenteerde het project de gezonde voedingquiz en Mark Jorritsma vertelde over het project Nordwin in de ouderenzorg. Prachtige projecten en prestaties waar we trots op mogen zijn!

Terug