Leerlingen Nordwin grijpen kans met jeugdboek ‘Oorlogswinter’

 

boek oorlogswinterLeerlingen Nordwin grijpen kans met jeugdboek ‘Oorlogswinter

BUITENPOST – Een euro, een ijsmuts of een knijpkat. Dat was alles wat er nodig was om in het bezit te komen van een van de meestgelezen jeugdboeken, het boek ‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw. Leerlingen van de onderbouw van Nordwin College in Buitenpost deden massaal mee aan de actie van de boekhandels.

Dit jaar is het jaar van het boek en daarom hebben de landelijke boekhandels de actie ‘Geef Mij Maar Een Boek’ opgezet, waarbij ook scholen werden uitgenodigd om mee te doen. In de boekhandel was het boek ‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw voor 1 euro te verkrijgen. Voorwaarde was wel dat de koper een ijsmuts op had of in het bezit van een knijpkat was. Docente Nederlands Tini Hamstra van het VMBO-Groen in Buitenpost had haar leerlingen opgeroepen om mee te doen aan de actie. Het resultaat was overweldigend, meer dan tachtig boeken kwamen binnen.

De boeken zullen gebruikt worden tijdens het klassikaal lezen als voorbereiding op het project over de Tweede Wereldoorlog dat over enkele weken gehouden zal worden. Een unieke kans om een spannend jeugdboek en een elk jaar weer indrukwekkend project te combineren.

Terug