Webinar Meerwaarde van de bioboer

Het project Meerwaarde van de Bioboer brengt aan de hand van 12 verschillende maatschappelijke thema’s de meerwaarde van het biologische boeren in beeld. Een van de thema’s binnen het project is voeding en kwaliteit. We gaan deze avond in op de vraag Hoe kun je als boer invloed uitoefenen op de melksamenstelling? Twee sprekers zullen ingaan op dit thema:

  • Welmoed Deinum, BSc, is biologisch dynamisch melkveehoudster op de Graasboerderij. Op dit bedrijf worden de koeien volledig met gras gevoerd wat zorgt voor gezonde koeien en gezonde zuivel, welke zij verkopen in hun boerderijwinkel.
  • Prof. Dr. Ton Baars is onderzoeker aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de samenstelling van melk en onder ander hoe dit beïnvloed wordt door rantsoenkeuzes. Hij zal uitleggen wat het resultaat is van verschillende bedrijfsstijlen op de melksamenstelling.

Het webinar geeft inzicht in verschillende bedrijfsstijlen en het effect daarvan op melksamenstelling, waarbij ook de link naar de praktijk zal worden gelegd.

Tussen de inleidingen door en na afloop is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Inschrijven en meedoen
Het webinar zal gegeven worden via Teams, wilt u deelnemen dan kunt u zich opgeven door een e-mail te sturen naar anne.vanwijk@hvhl.nl. U ontvangt dan een link met toegang tot de lezing.

Het project Meerwaarde van de Bioboer is een samenwerking tussen FBBF, Hogeschool Van Hall Larenstein, Nordwin College, Avalon en Louis Bolk instituut.

Terug