College Arena met Niek Roozen, landschapsarchitect

Internationale landschapsontwerper Niek Roozen komt naar College Arena

'Over hoe landschapsarchitectuur bijdraagt aan een gezondere wereld'

College Arena  Niek Roozen

Op donderdag 1 juni 2017 komt Niek Roozen naar de Kanselarij in Leeuwarden om aan studenten, docenten én gasten uit het bedrijfsleven te vertellen over hoe hij bijdraagt aan een gezondere wereld door zijn groene strategie voor stadsontwikkeling.

Niek Roozen is een internationale landschapsarchitect en eigenaar van ’Niek Roozen bv landscape architects’. Zijn passie is het creëren van fijne woon- en werkgebieden. En dat voert hij niet alleen uit in Nederland, maar ook in Changhai, Shenyang, Gent, Berlijn en Warschau.
Tijdens dit College Arena neemt hij ons mee langs zijn projecten en zal hij vertellen over zijn Green City Philosophy: een groene strategie voor stadsontwikkeling. Deze filosofie vormt een belangrijk uitgangspunt voor al zijn ontwerpen.
Veranderingen in klimaat en economische omstandigheden dwingen ons na te denken over een duurzame samenleving. Zijn projecten brengen de positieve invloed die beplanting heeft in beeld. Bovendien, planten en bloemen maken mensen gelukkig.
Niek zijn bureau werkt aan veel verschillende soorten projecten zoals parken, internationale tentoonstellingen, themaparken, duurzame stadswijken, tuinbouwtentoonstellingen, recreatiegebieden, botanische tuinen en natuurgebieden. Hiervoor werken zij intensief samen met nationale en internationale ontwerpbureaus. In 2013 opende in Shenyang het tweede kantoor haar deuren.

Programma

15.00 uur – ontvangst
15.30 uur – College Arena
16.45 uur – Afsluiting en borrel

Locatie

De Kanselarij, Turfmarkt 11 in Leeuwarden 

College Arena

College Arena is een initiatief van Nordwin College, Friesland College, ROC Friese Poort, Stenden en NHL Hogeschool. Dit jaar is de organisatie in handen van Nordwin College. In een reeks van drie bijeenkomsten kunnen studenten,  docenten én gasten vanuit het bedrijfsleven aanschuiven bij interviews met interessante gasten. De thema’s zijn actueel en interessant voor iedereen. Het is vooral de bedoeling dat het publiek volop vragen stelt; verrassend en ook het liefst diepgaand. Leuk en leerzaam voor iedereen.

Aanmelden

Kom jij op donderdag 1 juni naar College Arena met Niek Roozen? Meld je dan nu aan!

Terug