icoontje tuin, landschap recreatieMBO-hovenier

Ben je ondernemend, veelzijdig, werk je graag in de buitenlucht en houd je van aanpakken? Dan past de opleiding Hovenier bij jou.

studenten- hovenier.jpgAls je deze opleiding gedaan hebt, ben je een stuk groener dan toen je begon. Je kunt tuinen en plantsoenen ontwerpen, inrichten en onderhouden. Je weet dat ‘groen’ ook gaat over bestrating en plantenkennis. De groene ruimte heeft geen geheimen meer voor je, je bent handig met machines en vindt het leuk om met mensen om te gaan. Klinkt dit goed? Meld je dan aan voor de opleiding Hovenier.

Iets voor jou?

Doe je de opleiding op niveau 3 en 4, dan kun je kiezen uit verschillende richtingen. Bij de specialisatie hoveniersbedrijf leer je alles over beplanting, maar ook over houtwerk, straatwerk, metselen, beregening en verlichting. Je verdiept je in organiseren en plannen, tuinontwerpen, begroten en leiding geven. Als groenvoorziener leer je aan de hand van een ontwerp groen aanleggen, onderhouden en beheren. Je leert te werken met machines die je ook zelf moet onderhouden.

Nog even dit…

Een dagje uit, even ontspannen, genieten van een mooie tuin of gewoon een prettige leefomgeving… Iedereen vindt ‘groen’ belangrijk! Met deze opleiding draag jij eraan bij dat iedereen van de groene ruimte kan blijven genieten. Doe je mee?

Keuzedelen

Tijdens de opleiding kun je je opleiding verbreden of verdiepen met een keuzedeel. Hiermee maak jij jezelf interessanter voor de arbeidsmarkt. Hier kun je meer lezen over de keuzedelen.

Opleiding in cijfers
brochure aanvragen
Aanmelden

banner contact MBO.jpg

 

Banner open dagen
 
 
Beroepsmogelijkheden

MBO niveau 2

Met een diploma niveau 2 op zak kun je aan de slag als medewerker bij

 • Waterschap
 • Recreatiepark
 • Natuurorganisatie
 • Hovenier
 • Gemeente

MBO niveau 3 & 4

Je kunt aan de slag in vele richtingen. Denk aan:

 • Vakbekwaam hovenier
 • Hovenier / ondernemer
 • Groenvoorziener
 • Uitvoerder
 • Werkvoorbereider
 • Manager groenbedrijven


Met een niveau 4-diploma op zak kun je er ook voor kiezen om door te leren op het HBO.

Testimonial

Max Vermeeren, student Hovenier:

 

"Via een vriend van mij ben ik bij Nordwin College terecht gekomen. Ik werkte samen met hem in een aantal tuinen en dit leek me wel leuk qua opleiding, maar ook qua werk later. De keuze voor mij was snel gemaakt.

Ik heb drie dagen stage en twee dagen school per week. Deze stage loop ik bij Staatsbosbeheer in Jubbega. Hierna ga ik daar vakantiewerk doen en ik hoop dat ik er een baan kan krijgen. Het leuke aan deze stageplek is dat ik veel buiten ben en veel afwisseling heb in de werkzaamheden. De ene keer ben je aan het zagen en een paar uren later plaats je een slagboom.

Na mijn opleiding ga ik het liefst aan het werk bij Staatsbosbeheer, maar of dat lukt weet ik pas als ik klaar ben met mijn opleiding."

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kunt worden tot een opleiding op niveau 2, 3 of 4? Hier vind je de toelatingseisen.