MBO-groen, grond & infra (loonwerk)

Kijk jij altijd even om als er een tractor, shovel, graafmachine, heftruck of combine langskomt? Kies dan voor de opleiding Groen, Grond & Infra (loonwerk).

Over de opleiding niveau 2Tuin, landschap & recreatie-3web.jpg

Groen, Grond & Infra (loonwerk) leidt je op tot allround vakman voor het werken met machines. Met je diploma op zak, kun je verschillende machines besturen. En je weet hoe je bijvoorbeeld moet zaaien met GPS of hoe je een goed zandbed maakt voor de aanleg van een weg. Dagelijks onderhoud voer je zelf uit. Natuurlijk ben je in het bezit van alle certificaten die je nodig hebt om de machines te bedienen, van hijsbewijs tot heftruckcertificaat. Je weet hoe belangrijk veiligheid is en kunt zelfstandig en onder tijdsdruk werken. De omgang met klanten, collega´s en opdrachtgevers gaat je goed af. Je loopt stage bij uiteenlopende bedrijven. Dit kan variëren van een loonwerk- of grondverzetbedrijf of bij een akkerbouwer.

Over de opleiding niveau 3&4

Aardappels oogsten, akkers omploegen, grond verzetten en wegen aanleggen: het is ondenkbaar zonder de juiste machines. Voor een boer of aannemer kan het niet altijd uit om zulke grote machines zelf aan te schaffen. Daarom worden machines en vakmannen ingehuurd via een loonbedrijf. Ben jij straks die vakman? MBO-Groen, Grond & Infra (loonwerk) leidt je op tot allround vakman voor het werken met machines. Met je diploma op zak, kun je verschillende machines besturen. Hiervoor heb je straks de juiste certificaten. En je weet hoe je bijvoorbeeld moet zaaien met GPS of hoe je een goed zandbed maakt voor de aanleg van een weg. Dagelijks onderhoud voer je zelf uit. Je weet hoe belangrijk veiligheid is en kunt zelfstandig en onder tijdsdruk werken. De omgang met klanten, collega´s en opdrachtgevers gaat je goed af.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding kun je je opleiding verbreden of verdiepen met een keuzedeel. Hiermee maak jij jezelf interessanter voor de arbeidsmarkt. Hier kun je meer lezen over keuzedelen.

Opleiding in cijfers
brochure aanvragen
Aanmelden

 

Beroepsmogelijkheden

MBO niveau 2

Met dit diploma op zak ga je aan de slag:

  • bij een loonbedrijf
  • in de bedrijfsverzorging

MBO niveau 3 & 4

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Trekkerchauffeur
  • Kraanmachinist
  • Technisch medewerker
  • Allround medewerker gemechaniseerd loonbedrijf in de agrarische en/of cultuurtechnische sector.
  • Medewerker gemeentelijke groendiensten
  • Bedrijfsleider
  • Zelfstandig ondernemer 


Met een niveau 4-diploma op zak kun je er ook voor kiezen om door te leren op het HBO.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kunt worden tot een opleiding op niveau 2, 3 of 4? Hier vind je de toelatingseisen.

Banner open dagen
banner contact MBO.jpg