icoontje dier en welzijnMBO-dierenartsassistent paraveterinair

Help jij graag dieren en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Kies dan voor MBO-dierenartsassistent paraveterinair.

Iets voor jou?studenten- paraveterinair.jpg

In een dierenartsenpraktijk heb je te maken met dieren én hun eigenaren. Je leert hoe je de dierenarts moet assisteren bij zijn werk, zoals bij operaties, het toedienen van narcose en het maken van röntgenfoto's. Je weet van aanpakken, verzorgt de administratie zorgvuldig en vindt dat schoonmaken bij je werk hoort. Je ontvangt de klanten, informeert eigenaren over het gebruik van diergeneesmiddelen en bent het visitekaartje van de praktijk. Mede door jouw inzet gaan cliënt en dier tevreden weer naar huis!

Over de opleiding

De opleiding richt zich op zowel dierenartspraktijken voor landbouwhuisdieren (vee) als voor gezelschapsdieren. Je krijgt veel theorie en doet daarnaast praktijkervaring op tijdens blokstages. Tijdens de opleiding leer je hoe je in bepaalde (nood)situaties moet handelen en hoe je dieren in de opname moet verzorgen. Je leert hoe je de dierenarts moet assisteren bij zijn werk, zoals bij operaties, het toedienen van narcose en het maken van röntgenfoto’s. Bij onderzoeken houd je de dieren vakkundig vast. Met dit diploma op zak weet je veel over anatomie en ziektebeelden bij verschillende diersoorten.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding kun je je opleiding verbreden of verdiepen met een keuzedeel. Hiermee maak jij jezelf interessanter voor de arbeidsmarkt. Hier kun je meer lezen over keuzedelen.

Opleiding in cijfers
brochure aanvragen
Aanmelden
Banner open dagen
banner contact MBO.jpg
Beroepsmogelijkheden

MBO niveau 4

Je kunt aan de slag als assistent in een dierenartspraktijk voor
- Gezelschapsdieren
- Landbouwhuisdieren 
- Paarden.

Met een niveau 4-diploma op zak kun je er ook voor kiezen om door te leren op het HBO.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kunt worden tot een opleiding op niveau 2, 3 of 4? Hier vind je de toelatingseisen.

Testimonial

Gemma Zuidersma, opleiding Paraveterinair
 

"Bij het bezoeken van de open dag van deze opleiding werd ik erg enthousiast. Dat gevoel kreeg ik niet op andere scholen. Daarom dacht ik ‘dit is dé opleiding voor mij!’.

De opleiding is deels theorie en deels praktijk. De eerste twee jaar is Dierverzorging. De praktijklessen hiervan bestaan voornamelijk uit het schoonmaken van de dierverblijven op school. Het laatste jaar bestaat voornamelijk uit stage. Ook heeft de opleiding een verplichte proevestage melkveehouderij en schapenhouderij. Je hebt ook de mogelijkheid om op stage te gaan in het buitenland. Ik ben in Portugal geweest.

Ik wil hierna doorstuderen. Een HBO-opleiding volgen, ik weet alleen nog niet welke. Mijn passie ligt bij sport, fitness en voeding. Alleen is hier niet veel werk in te vinden momenteel. Het mooiste zou zijn dat ik een eigen gym heb later met mijn partner. En dat ik veel kennis heb over de sport en alles wat daarbij komt kijken. Ik wil met mijn kennis andere mensen helpen en begeleiden en zo mijn geld verdienen." 

Dierenartsassistent Laura Kallenkoot