MBO-dierenartsassistent paraveterinair

Help jij graag dieren en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Kies dan voor MBO-dierenartsassistent paraveterinair.

Iets voor jou?

In een dierenartsenpraktijk heb je te maken met dieren én hun eigenaren. Je leert hoe je de dierenarts moet assisteren bij zijn werk, zoals bij operaties, het toedienen van narcose en het maken van röntgenfoto's. Je weet van aanpakken, verzorgt de administratie zorgvuldig en vindt dat schoonmaken bij je werk hoort. Je ontvangt de klanten, informeert eigenaren over het gebruik van diergeneesmiddelen en bent het visitekaartje van de praktijk. Mede door jouw inzet gaan cliënt en dier tevreden weer naar huis!

Over de opleiding

De opleiding richt zich op zowel dierenartspraktijken voor landbouwhuisdieren (vee) als voor gezelschapsdieren. Je krijgt veel theorie en doet daarnaast praktijkervaring op tijdens blokstages. Tijdens de opleiding leer je hoe je in bepaalde (nood)situaties moet handelen en hoe je dieren in de opname moet verzorgen. Dier & Welzijn-2web.jpgJe leert hoe je de dierenarts moet assisteren bij zijn werk, zoals bij operaties, het toedienen van narcose en het maken van röntgenfoto’s. Bij onderzoeken houd je de dieren vakkundig vast. Met dit diploma op zak weet je veel over anatomie en ziektebeelden bij verschillende diersoorten.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding kun je je opleiding verbreden of verdiepen met een keuzedeel. Hiermee maak jij jezelf interessanter voor de arbeidsmarkt. Hier kun je meer lezen over keuzedelen.

Opleiding in cijfers
brochure aanvragen
Aanmelden
Beroepsmogelijkheden

MBO niveau 4

Je kunt aan de slag als assistent in een dierenartspraktijk voor
- Gezelschapsdieren
- Landbouwhuisdieren 
- Paarden.

Met een niveau 4-diploma op zak kun je er ook voor kiezen om door te leren op het HBO.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kunt worden tot een opleiding op niveau 2, 3 of 4? Hier vind je de toelatingseisen.

banner contact MBO.jpg

 

Banner open dagen