Dier & Welzijn

Opleidingen

NORDWIN1081_carrousel_3_NW.pngHet welzijn van dieren krijgt gelukkig steeds meer aandacht. Vind jij dat ook belangrijk? Kies dan voor Dier & Welzijn en verdiep je in de juiste verzorging en behandeling van de dieren die je onder je hoede hebt - of dat nu een paard op een manege is, de koeien op een melkveehouderij, een hond bij de dierenarts of het konijn in de dierenwinkel. Kennis van dieren, diervoeding en diergedrag zijn de belangrijke pijlers van deze opleidingen. Ga mee, onderweg naar een beroep in Dier & Welzijn!

Wie ben jij?

Je bent leergierig en ondernemend. Je bent niet bang om je handen vies te maken. Je kunt aanpakken en bent praktisch ingesteld. Je bent gemotiveerd en wilt hard werken om in de  boeiende en veelzijdige wereld van Dier & Welzijn je weg te vinden.

Waar hou jij van?

Jij houdt van dieren, dat spreekt voor zich, maar je vindt het ook leuk om met mensen om te gaan, van baasje en eigenaar tot klant en recreant. Je houdt van afwisseling. Je steekt graag de handen uit de mouwen en vindt het ook geen probleem om met je neus in de boeken te duiken en je administratie te regelen.

Waar ben je goed in?

Je kunt goed observeren en hebt oog voor detail. Naast je liefde voor dieren kun je bedrijfsmatig en klantgericht denken en handelen. Je kunt improviseren en bent prima in staat je aandacht te verdelen over meerdere onderwerpen.

meer info ->
Factsheet recreatiedier
Factsheet Paard