icoontje bloem en designMBO-bloem & styling

Heb je oog voor kleuren, vormen en materialen? Heb jij een passie voor bloemen en ben je creatief? Kies dan voor de opleiding MBO-bloem & styling.

Iets voor jou?studenten- Bloem & Styling.jpg

Elk ontwerp begint met een idee. Of het nu gaat om een bloemstuk voor een etalage, het inrichten van een ruimte of het bedenken van een nieuwe huisstijl. Je kiest voor de specialisatie bloem of styling. Tijdens de opleiding leer je hoe je een idee vertaalt in een ontwerp en vervolgens in een product. Als je klaar bent, heb je kennis van de verschillende technieken en kun je uiteenlopende producten van verschillende materialen maken. Je weet precies welke stijl bij welke klant past. Je bent op de hoogte van de nieuwste trends, maar kent ook de stijlen uit het verleden. Je hebt je creativiteit ontwikkeld, maar ook je ondernemersvaardigheden. 

Over de opleiding niveau 2
Bloemen brengen kleur en sfeer! Op school en tijdens je stage leer je alles over planten en bloemen. Als je klaar bent, maak je net zo makkelijk een bloemwerk voor een etalage als een corsage voor de bruidegom of een bloemstuk voor een rouwkamer. Je kunt omgaan met klanten, kassa en computer en je weet hoe je bestellingen plaatst en de juiste verkoopprijs berekent.

Over de opleiding niveau 3 & 4

Het eerste jaar is een algemeen jaar op het gebied van design en bloemstyling.

In dit jaar leer je voor beide richtingen de basisvaardigheden. Na dit eerste jaar ga jij je verder specialiseren in één van deze twee richtingen, waarbij je je eigen stijl gaat ontwikkelen. Je kunt een stage kiezen die past bij jouw specialisatie.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding kun je je opleiding verbreden of verdiepen met een keuzedeel. Hiermee maak jij jezelf interessanter voor de arbeidsmarkt. Hier kun je meer lezen over keuzedelen.

Opleiding in cijfers
Brochure aanvragen
Aanmelden
 

Wist je dat? Facebook logo

De opleiding Bloem & Styling een Facebook-pagina heeft? Bekijk de pagina hier.

Beroepsmogelijkheden

MBO niveau 2

Met het diploma op zak kun je aan de slag als medewerker bij:

  • Tuincentrum
  • Kwekerij met verkoop
  • Bloemenwinkel

MBO niveau 3 & 4

Met een prachtige showmap die laat zien dat je klaar bent om aan het werk te gaan als:

  • Bloemstylist
  • Etaleur
  • Designer
  • Vormgever
  • Decorateur
  • Stylist
 

Met een niveau 4 diploma kun je ook doorstromen naar een creatieve HBO-opleiding.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kunt worden tot een opleiding op niveau 2, 3 of 4? Hier vind je de toelatingseisen.
 

Banner open dagen

banner contact MBO.jpg