MBO-voeding

Het bewerken van grondstoffen en het verwerken en inpakken van producten. Daar draait alles om bij voeding! Hygiene en kwaliteitscontroles zijn daarbij onmisbaar. Vind je het leuk om met voeding bezig te zijn? Kies dan voor MBO-voeding.

Iets voor jou?Entree opleidingen -logistiek2web.jpg

Tijdens je opleiding leer je alles over het bewerken van grondstoffen en het verwerken en inpakken van de producten. Daarnaast leer je hygiënisch te werken en kwaliteitscontroles uit te voeren op het product en het productieproces. Je kunt goed met de machines omgaan en ze schoonmaken en onderhouden. Ook leer je om te gaan met klanten en het werken met de kassa.

Over de opleiding niveau 2

Op school en tijdens je stage leer je van alles over het bereiden van voedsel. Je kunt apparatuur bedienen en instellen en weet veel over producten en bederfelijkheid. Ook omdat je te maken krijgt met collega’s en klanten, staan zaken als werkoverleg, omgaan met klanten en het gebruik van de kassa op het lesprogramma. Als je klaar bent, weet jij hoe belangrijk de controle van de bereiding en het eindproduct is. Bestellingen opnemen gaat je goed af, net als rekenen en het maken van reclamemateriaal.

* Een deel van de opleiding kan gegeven worden op een andere locatie. We proberen de opleiding zoveel mogelijk op de locatiekeuze van de student aan te bieden, maar voor sommige vakken moeten we uitwijken naar een andere locatie.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding kun je je opleiding verbreden of verdiepen met een keuzedeel. Hiermee maak jij jezelf interessanter voor de arbeidsmarkt. Hier kun je meer lezen over keuzedelen.

Opleiding in cijfers
brochure aanvragen
Aanmelden
Beroepsmogelijkheden

MBO niveau 2

Met dit diploma op zak kun je aan de slag als medewerker bij een:

  • Cateringsbedrijf
  • Zuivelboerderij
  • (Afhaal)restaurant
  • Visverwerker
  • Instellingskeuken
  • Snackbar
  • Bakkerij

Of je kunt doorleren op niveau 3, bijvoorbeeld bij de opleiding MBO Life Sciences.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kunt worden tot deze opleiding? Hier vind je de toelatingseisen.

banner contact MBO.jpg

Banner open dagen