MBO-loonwerk

mbogroengrond--infra.jpg

Kijk jij altijd even om als er een tractor, shovel, graafmachine, heftruck of combine langskomt? Kies dan voor de opleiding MBO-loonwerk.

“Op weg naar een uitdagend beroep!”

Over de opleiding niveau 2

MBO-loonwerk leidt je op tot allround vakman voor het werken met machines. Met je diploma op zak, kun je verschillende machines besturen. En je weet hoe je bijvoorbeeld moet zaaien met GPS of hoe je een goed zandbed maakt voor de aanleg van een weg. Dagelijks onderhoud voer je zelf uit. Natuurlijk ben je in het bezit van alle certificaten die je nodig hebt om de machines te bedienen, van hijsbewijs tot heftruckcertificaat. Je weet hoe belangrijk veiligheid is en kunt zelfstandig en onder tijdsdruk werken. De omgang met klanten, collega´s en opdrachtgevers gaat je goed af. Je loopt stage bij uiteenlopende bedrijven. Dit kan variëren van een loonwerk- of grondverzetbedrijf of bij een akkerbouwer.

Over de opleiding niveau 3&4

Aardappels oogsten, akkers omploegen, grond verzetten en wegen aanleggen: het is ondenkbaar zonder de juiste machines. Voor een boer of aannemer kan het niet altijd uit om zulke grote machines zelf aan te schaffen. Daarom worden machines en vakmannen ingehuurd via een loonbedrijf. Ben jij straks die vakman? MBO-loonwerk leidt je op tot allround vakman voor het werken met machines. Met je diploma op zak, kun je verschillende machines besturen. Hiervoor heb je straks de juiste certificaten. En je weet hoe je bijvoorbeeld moet zaaien met GPS of hoe je een goed zandbed maakt voor de aanleg van een weg. Dagelijks onderhoud voer je zelf uit. Je weet hoe belangrijk veiligheid is en kunt zelfstandig en onder tijdsdruk werken. De omgang met klanten, collega´s en opdrachtgevers gaat je goed af.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding kun je je opleiding verbreden of verdiepen met een keuzedeel. Hiermee maak jij jezelf interessanter voor de arbeidsmarkt. Hier kun je meer lezen over keuzedelen.

Opleiding in cijfers
Factsheet downloaden (PDF)
Aanmelden
 NORDWIN0649-Button-homepage-MBO.png 
Beroepsmogelijkheden

MBO niveau 2

Met dit diploma op zak ga je aan de slag:

  • bij een loonbedrijf
  • in de bedrijfsverzorging

MBO niveau 3 & 4

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Trekkerchauffeur
  • Kraanmachinist
  • Technisch medewerker
  • Allround medewerker gemechaniseerd loonbedrijf in de agrarische en/of cultuurtechnische sector.
  • Medewerker gemeentelijke groendiensten
  • Bedrijfsleider
  • Zelfstandig ondernemer 


Met een niveau 4-diploma op zak kun je er ook voor kiezen om door te leren op het HBO.

Testimonial

Dennis Waterval

“Ik vind zowel techniek als werken in de agrarische sector mooi en daarom koos ik voor deze opleiding. Door de stageplekken kom je met verschillende bedrijven in contact en krijg je een goed beeld van waar je interesses liggen. De projecten zijn leerzaam, maar ik vind het vooral mooi om zelf te ontdekken hoe een machine werkt, hoe je ermee omgaat.

Je moet deze opleiding niet doen omdat je graag op een trekker rijdt. Er komt heel wat meer bij kijken! Je moet ook iets met de agrarische sector als geheel hebben. Je komt bij klanten, je bent voor iemand anders aan het werk, op zijn land met zijn materieel. Daar moet je je bewust van zijn.”

Loonwerk Dennis Waterval