icoontje agro, handel en techniekMBO-groen, grond & infra

Kijk jij altijd even om als er een tractor, shovel, graafmachine, heftruck of combine langskomt? Kies dan voor de opleiding Groen, Grond & Infra.

Over de opleiding niveau 2studenten- groen, grond & infra.jpg

Groen, Grond & Infra leidt je op tot allround vakman voor het werken met machines. Met je diploma op zak, kun je verschillende machines besturen. En je weet hoe je bijvoorbeeld moet zaaien met GPS of hoe je een goed zandbed maakt voor de aanleg van een weg. Dagelijks onderhoud voer je zelf uit. Natuurlijk ben je in het bezit van alle certificaten die je nodig hebt om de machines te bedienen, van hijsbewijs tot heftruckcertificaat. Je weet hoe belangrijk veiligheid is en kunt zelfstandig en onder tijdsdruk werken. De omgang met klanten, collega´s en opdrachtgevers gaat je goed af. Je loopt stage bij uiteenlopende bedrijven. Dit kan variëren van een loonwerk- of grondverzetbedrijf of bij een akkerbouwer.

 

 

Over de opleiding niveau 3&4

Aardappels oogsten, akkers omploegen, grond verzetten en wegen aanleggen: het is ondenkbaar zonder de juiste machines. Voor een boer of aannemer kan het niet altijd uit om zulke grote machines zelf aan te schaffen. Daarom worden machines en vakmannen ingehuurd via een loonbedrijf. Ben jij straks die vakman? MBO-Groen, Grond & Infra leidt je op tot allround vakman voor het werken met machines. Met je diploma op zak, kun je verschillende machines besturen. Hiervoor heb je straks de juiste certificaten. En je weet hoe je bijvoorbeeld moet zaaien met GPS of hoe je een goed zandbed maakt voor de aanleg van een weg. Dagelijks onderhoud voer je zelf uit. Je weet hoe belangrijk veiligheid is en kunt zelfstandig en onder tijdsdruk werken. De omgang met klanten, collega´s en opdrachtgevers gaat je goed af.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding kun je je opleiding verbreden of verdiepen met een keuzedeel. Hiermee maak jij jezelf interessanter voor de arbeidsmarkt. Hier kun je meer lezen over keuzedelen.

Opleiding in cijfers
brochure aanvragen
Aanmelden

Banner open dagen


banner contact MBO.jpg

 

Beroepsmogelijkheden

MBO niveau 2

Met dit diploma op zak ga je aan de slag:

  • bij een loonbedrijf
  • in de bedrijfsverzorging

MBO niveau 3 & 4

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Trekkerchauffeur
  • Kraanmachinist
  • Technisch medewerker
  • Allround medewerker gemechaniseerd loonbedrijf in de agrarische en/of cultuurtechnische sector.
  • Medewerker gemeentelijke groendiensten
  • Bedrijfsleider
  • Zelfstandig ondernemer 


Met een niveau 4-diploma op zak kun je er ook voor kiezen om door te leren op het HBO.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kunt worden tot een opleiding op niveau 2, 3 of 4? Hier vind je de toelatingseisen.

Testimonial

Jelke Hoekstra, opleiding Groen, grond en infra niveau 4


"Ik heb voor de opleiding Groen, grond en infra gekozen, omdat het mij een enorm voldaan gevoel geeft wanneer ik weer een dag met grote machines bezig ben geweest. Of dit nu op stage is of op mijn werk. Vanaf mijn tiende werkte ik al op het loonbedrijf van mijn oom. Vanaf dat moment wist ik al dat ik met grote machines, zoals tractoren, wilde werken.

De opleiding is zeer praktijkgericht. We lopen veel stage en zijn echt aan het werk. Ook zit er een stuk theorie in waar we veel leren over het maken van bemestingsplannen, het afstellen van zaaimachines en ploegen én over verschillende soorten bodems. De theorie die we opdoen in de les, gebruiken we dan in de praktijk.  

Na mijn opleiding zou ik graag een opleiding tot monteur willen volgen. Met die opleiding heb ik meer zekerheid op werk in de winter, omdat ik dan bezig kan met het onderhouden van machines. Als ik dan deze opleiding heb afgerond, dan zou ik graag loonwerker willen worden."

Loonwerk Dennis Waterval