MBO 1&2: theorie en praktijk

Leer jij het beste in de praktijk? Loop je het liefst meerdere dagen per week stage? Dan past een opleiding van MBO 1 of 2 goed bij jou.

Onze manier van lesgeven: PAS-groen

Wat is PAS-groen? PAS betekent Praktijk, Arbeid, Scholing, ‘groen’ staat voor onze sector. Deze opleiding leidt je op voor een baan en daarvoor leer je bij ons in de praktijk en op school. PAS-groen leidt je op tot een werknemer met de juiste competenties (vaardigheden).

Hoe werkt MBO 1&2?

  • Je bent een aantal dagen op school en je loopt twee dagen stage:
    - op school ga je aan de slag met de theorie die je nodig hebt voor de praktijk;
    - op stage pas je toe wat je op school hebt geleerd.
  • Op school en op je stagebedrijf word je intensief begeleid. Natuurlijk komen we regelmatig bij je langs en je krijgt training in het zoeken naar werk.
  • De opleiding sluit aan bij jouw niveau en tempo.
  • Samen vergroten we je zelfredzaamheid & zelfstandigheid.
  • Je werkt tijdens de hele opleiding aan je portfolio (dit is een map waaruit blijkt wat je kunt en hoe je je ontwikkeld hebt).

Voor wie is MBO 1&2?

Voor iedereen van 16 jaar of ouder die graag één van onze groene opleidingen wil volgen.

Niveau 1: entreeopleiding

De MBO-opleidingen op niveau 1 noemen we entreeopleidingen. Om te kunnen starten met een MBO-opleiding op niveau 1 heb je geen diploma nodig. Het studieprogramma duurt 1 jaar. Lees meer over onze Entreeopleidingen.

Niveau 2

Met een MBO-opleiding op niveau 2 leiden we je op voor een baan waarbij je uitvoerende werkzaamheden kunt verrichten. De opleiding duurt 1 tot 2 jaar.

MBO 1&2 geeft je de mogelijkheid om je keuze nog even uit te stellen: vlak voor de kerstvakantie in klas 1 maak je een definitieve keuze. Zo weet je zeker dat je begint aan de juiste opleiding.