Friese hoofdstad verandert in bloemenzee in 2018

LEEUWARDEN – Leeuwarden wordt in 2018 omgetoverd tot een ware bloemenzee. Want dan zorgt het project Bloemrijk Leeuwarden ervoor dat de stad overspoeld wordt met bloemen en planten. Woensdag 11 november is de aftrap. Die dag planten studenten van Nordwin College, binnen de opleiding Natuur en Recreatie, bloembollen in het talud aan de Johannes Brandsmaweg. De bloemen vormen samen het logo van Culturele Hoofdstad. U bent van harte uitgenodigd dit moment bij te wonen.

Het project komt voort uit een samenwerking tussen de initiatiefnemers van de projecten Floraflow & Silence of the Bees en met Vrij-Baan de gemeente Leeuwarden en Nordwin College.

Diverse projecten vragen in 2018, en in aanloop naar dat jaar, aandacht voor de ernstig dalende biodiversiteit in Nederland: in de afgelopen eeuw verloor het Friese landschap 85 procent van zijn biodiversiteit. De focus van deze specifieke projecten, waaronder ook Kening fan 'e Greide en Fryslân Zoemt!, ligt op vogels, bijen en planten. Bloemrijk Leeuwarden is één van deze projecten.

Bloemrijk Leeuwarden is een initiatief dat de thematiek van Leeuwarden-Fryslân 2018, namelijk de 'iepen mienskip', ten volle uitdraagt. Het project verbindt schoolkinderen, bloemenhandelaren, tuincentra en verenigingen van de gemeenten rondom Leeuwarden met elkaar.  Dit project is tevens de eerste uitvoering van een grote reeks beplantingsplannen.

De bloemen zijn vanaf het voorjaar 2016 niet te missen voor een ieder die via de westkant Leeuwarden binnenkomt. De biologische bloembollen zijn door Jac. Uittenbogaard & Zonen BV ter beschikking gesteld.

logo ch2018

Terug