Nordwin helpt Oeganda met onderneming

Sjoerd Achterhuis, 3e jaars student Uitvoerder Groene ruimte, heeft net tien dagen Oeganda achter de rug. Samen met zeven andere Nordwin-studenten en enkele docenten, ging hij aan de slag in het Afrikaanse land om plaatselijke studenten te helpen met het opzetten van een onderneming. "We kwamen met in Nederland gesmede plannen, maar die bleken in Oeganda niet haalbaar te zijn" vertelt Sjoerd. Toch hebben de studenten wel een waardevolle bijdrage kunnen leveren.

Sjoerd wist eerst niet echt wat de bedoeling was maar na een introductiedag op het Nordwin College in Buitenpost was het al stukken helderder. Ze zijn bijgeschoold over Oeganda en leerden meer over het project van Edukans, waarbij Edukans en Nordwin samenwerken met een school in Oeganda om het onderwijs daar te verbeteren. De studenten droegen hieraan bij door te helpen met het opstellen van een ondernemingsplan.
Als je de kans krijgt om ontwikkelingshulp te doen, pak die dan, reizen is gewoon heel erg goed voor je ontwikkeling".oeganda.jpg

Wil je meer weten over de projecten van Edukans,
 Neem een kijkje op de website.
 

Terug