Onze student Dennis Smit hield echte TEDx talk

Afgelopen donderdag inspireerde Dennis Smit de aanwezigen tijdens zijn TEDx talk over ‘city farming’ in Thialf Heerenveen. Daar werd de vierde TEDx Fryslân gehouden, een platform voor mensen die hun innovatieve ideeën willen delen en verspreiden.

Wat is ‘city farming’? Waarom is het zo belangrijk? En wat heeft Dennis samen met studenten van MBO Life Sciences en Nordwin College bedacht? Met de antwoorden op deze vragen vertelde Dennis hun innovatieve idee: een vertical farm waarbij ze er met een speciale techniek voor zorgen dat groenten en kruiden binnen gekweekt kunnen worden. Dus zonder grond en zonlicht. “Hierdoor kun je op een vierkante meter tot wel drie maal zo veel voedsel produceren als normaal”, legde Dennis uit. “Ideaal, aangezien er steeds meer vraag naar lokaal voedsel komt. En bovendien heb je met vertical farming geen ziektes en vervuiling meer van buitenaf.”

NordWin Award en LC Award
Nadat de studenten met dit project afgelopen jaar eerst een NordWin Award wonnen en daarna een LC Award, kreeg de projectgroep nu een podium voor het houden van een TEDx talk. Door de innovatieve waarde viel het project op bij TEDx en is Dennis, als nieuwe generatie sprekers, gevraagd hun project voor een groot publiek toe te lichten.         

 

Terug