Stadstuin Potmarge; the place to be(e)

De Potmarge, een eeuwenoude waterloop in Leeuwarden met aan beide zijden het voormalige tuinbouwgebied voor de stad, wordt weer the place to be(e). Omwonenden, ondernemers, scholen, zorg- en gemeente-instellingen hebben op 5 april de handen ineen geslagen om hier de ‘Stadstuin Potmarge’ te realiseren.

De Potmarge en haar oevers zijn inmiddels helemaal schoongemaakt en opgeknapt. De waterrijke speelplaats wordt zomers druk bezocht door ouders met jonge kinderen, er wordt weer volop gevist en vanuit het centrum loopt een prachtige fiets-/wandel-/skeelerroute naar de wijken Heechterp en Adlân. De oude bijenstal is al weer in ere hersteld.

ondertekening potmarge klein.jpg
Foto: ondertekening ambitiestatement

Nu is de tijd rijp om het tuinbouwgebied van weleer nog verder te ontwikkelen tot een stadstuin. Diverse activiteiten rondom onderwijs en onderzoek gaan starten om een gezonde, duurzame leef- en werkomgeving te creëren door  het realiseren van een (gedeeltelijk) openbare stadstuin met plukroutes via bessenstruiken en fruitbomen.

In dit project werken samen Nordwin College, Comenius, Hogeschool Van Hall Larenstein, Wetsus, Friese Milieufederatie, Zienn, Palet/Parkhove, Bouwbedrijf Lont, Jeugdhulp Friesland, Buurtcoöperatie ‘De Hoftuinen’, Wetterskip Fryslân en Gemeente Leeuwarden.

Meer informatie

Menno Stienstra, projectleider Stadstuin Potmarge
E m.stienstra@nordwincollege.nl 
T  06 13 97 20 56

Terug