Enthousiaste BBL’ers bij opleiding Hovenier

Maar liefst 16 AB Vakwerkers zijn bij gemeente De Fryske Marren enthousiast begonnen met de bbl-opleiding ‘medewerker hovenier niveau 2’.

Niet eerder deed zo’n grote groep medewerkers van AB Vakwerk mee in een leerwerktraject bij één opdrachtgever. Veel medewerkers van AB Vakwerk doen al jaren achtereen seizoenswerk in de groenvoorziening van gemeente De Fryske Marren. ,,Ze vinden het prachtig om te doen en zouden het liefst in dienst komen bij de gemeente, maar dat blijkt in de praktijk erg lastig”, vertelt Linda Schurer, accountbeheerder bij AB Vakwerk in Sneek. ,,We zien dat gemeenten steeds verder professionaliseren en hogere eisen stellen aan nieuwe medewerkers, zoals een vakdiploma.”

Harm de Roo, teamleider wijkbeheer bij De Fryske Marren, bevestigt dit: ,,De groep heeft inmiddels veel werkervaring, maar beschikt niet over een relevant vakdiploma. Daarom kunnen ze nu niet reageren op vacatures. Daar wilden we gezamenlijk graag iets aan doen.”

AB Vakwerk biedt de groep nu samen met De Fryske Marren, Nordwin College en het UWV, de mogelijkheid om gedurende twee jaar een volledig betaalde vakopleiding te volgen. Linda: ,,Het enthousiasme waarmee deze AB Vakwerkers de kans grijpen om hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verbeteren is prachtig om te zien.”

hoveniers.png
Fotobijschrift: Op de foto v.l.n.r: Jetze Spijksma, Wildrik Lemstra, Erik Kok, Fred Strobbe, Bernard Hogeling, Wim de Groot, Gerben de Hoop, Geert Duivenvoorde, Linda Schurer (accountbeheerder AB Vakwerk), Gerard Okkema, Hans Gjaltema, Harm de Roo (gemeente De Fryske Marren), Edwin Donkersloot, Klaas Reitsma en Helmuth Roth. Voorste rij v.l.n.r: Grietsen Sinnema, Tamme Weijers en Siebren Hofman.

Terug