Nordwin College 4e plek beste groene scholen

Nordwin College staat op de 4e plek van de beste AOC’s. Vorig jaar stonden wij nog op plek 11 en nu zijn we gestegen naar plek 4. Ons pluspunt is de stage. De stage is leerzaam en de begeleiding is goed, vinden de studenten.Keuzegids Mbo 2019

Ook zijn er een paar kritische noten. De studenten willen graag beter begeleid worden bij beroeps- en studiekeuze. De loopbaanvoorbereiding kan beter. Dat geldt voor alle AOC’s en dus ook voor ons. Specifiek aandachtspunt voor Nordwin College is dat de onderwijsinspectie niet tevreden is over het bewaken van de kwaliteit(sborging) van het onderwijs en de examens. Inmiddels werken we hier met zijn allen hard aan. We hopen dat de verbeteringen in de Keuzegids van volgend jaar te zien zijn.

Aeres mbo is dit jaar opgeklommen tot nummer één van de AOC’s. De studenten zijn vooral te spreken over de opleidingen agroproductie. Nummer twee Helicon biedt met alle opleidingen degelijke kwaliteit. Nieuw is het Zone.college, een samenvoeging tussen AOC Oost en Groene Welle. De studenten zijn positief, maar er staat nog een minnetje van de onderwijsinspectie over AOC Oost.

Terug