Bezoek van wethouder Jelle Zoetendal in Heerenveen

nwc9.png

Afgelopen vrijdagmiddag was Nordwin College in Heerenveen het toneel van een kennismakingsbezoek. De wethouder die onderwijs in zijn portefeuille heeft, Jelle Zoetendal, beleidsregisseur Nynke Arendz en de nieuwe voorzitter van het college van bestuur van Nordwin College, Ilona Dulfer, stelden zich aan elkaar voor. Zoetendal en Arendz werden door Ilona Dulfer en locatiedirecteur Hans Aartsen bijgepraat over de samenwerking met onder andere Friesland College, de zogenaamde ‘Praktijkroute’ en met Meilân waarbij groep acht leerlingen op Nordwin College kennismaken met de praktijkvakken.

Daarnaast kwam natuurlijk ook de winst van de landelijke schoonmaakwedstrijd ‘Nederland Schoon’ aan de orde. Onze leerlingen onderbouw verdienden daarmee een mooie prijs: een feestavond met DJ. Dit feest wordt woensdagavond 19 december op school georganiseerd. 

Aansluitend kregen de wethouder, zelf ooit leerling van onze school, en de beleidsregisseur een rondleiding door de school van Menno Hoekstra, leerling van de 4e klas. Ze bezochten de praktijkvakken ‘Techniek & Innovatie’ en ‘Plant & Productie’, waar onze leerlingen actief en goed in zijn: handen uit de mouwen! 

 “Mooi om te zien hoe de school in verbinding staat met de samenleving”, gaf wethouder Zoetendal aan. Daarnaast was hij onder de indruk van de lage aantallen schoolverlaters MBO en de goede examenresultaten VMBO die boven het landelijk gemiddelde liggen.  

Terug