Drijvende tuintjes 2016

Na weken van voorbereiding door leerlingen klas 3 van de vakgroep Plant & Productie aan Nordwin College in Heerenveen zijn de 10 drijvende tuintjes te water gelaten.

Onze leerlingen hebben in samenwerking met praktijkvak collega's voor iedere praktijkrichting bij ons op school een passende tuin ontworpen en gemaakt.

Samen met leden van Groei & Bloei en mensen van gemeentewerken Heerenveen  hebben onze leerlingen de hele dag hard gewerkt. De tuintjes moesten worden opgehaald bij leden van Groei en Bloei, een viertal basisscholen en onze eigen school. Vervolgens zijn de tuintjes in een vastgestelde volgorde te water gelaten en bevestigd aan een staalkabel in het midden van de Lindegracht. Tussen de tuintjes zijn leuke eendjes geplaatst die niet van echt zijn te onderscheiden. Alle 50 tuintjes lagen op tijd in water om even later door Wethouder Coby van der Laan officieel te worden "geopend". Dit openen kwam tot stand door de laatste groep eendjes samen met leerlingen van de basisscholen en onze leerling Erik Walda aan te brengen.

Het geheel is een zeer geslaagde en goed ogende serie van 50 drijvende tuinen die deze zomer de Lindegracht op zullen fleuren.

Terug