Greetje Cnossen meest duurzame docent van Nederland!

Mevrouw Cnossen is door de Coöperatie Leren voor Morgen verkozen tot meest duurzame docent van Nederland voor het Voortgezet Onderwijs. Nordwin College is erg trots op deze verdienste! Onvermoeibaar – en met passie en vakmanschap - inspireert zij haar leerlingen voor een duurzame wereld.

Vandaag staat hierover dit artikel in de Leeuwarder Courant.

Op school wordt veel gepraat over afval, energie en waterbesparing
Mevrouw Cnossen en haar team zetten zich samen in voor een school waar zorg voor jezelf, zorg voor anderen en zorg voor je leefomgeving vanzelfsprekend is. Door steeds met een positieve blik naar kansen en mogelijkheden te kijken, en door ook kleine stappen te vieren, hebben zij breed draagvlak onder collega's en de leerlingen. In de personeelskamer en in de klas wordt veel gepraat over bijvoorbeeld afval, duurzame energie, waterbesparing, biodiversiteit. Maar ook over sociale aspecten van duurzaamheid, bijvoorbeeld over hoe we een veilige, zorgzame school zijn. 

Samen verantwoordelijk
Als docent Groen & Recreatie en Water & Milieu leert mevrouw Cnossen jongeren dat we samen verantwoordelijk zijn, dat ons handelen gevolgen heeft waar we niet altijd direct bewust van zijn, en dat de keuzes die we maken er toe doen – dat je daar de wereld mee kan veranderen. Mevrouw Cnossen maakt zich bijvoorbeeld hard voor lokale producten. Door hier voor te kiezen bespaar je gesleep van voedsel, en daarmee CO2 uitstoot. 

Duurzaam doen en denken in de praktijk
Bovendien leert ze jongeren hier niet alleen over, ze brengt duurzaam doen en denken ook in de praktijk. Ze rijdt al geruime tijd elektrisch en haar huis verwarmen gaat op zonne-energie. 

EcoSchools
Mevrouw Cnossen is sinds het allereerste begin betrokken bij het EcoSchools-programma in Buitenpost. Dit internationale programma zet in op educatie, communicatie en participatie.

Terug