Leerzame dag voor team Nordwin College tijdens First Lego League

Een team van leerlingen uit klas 1 en 2, van het vmbo-groen van Nordwin College, heeft zaterdag 9 december deelgenomen aan de regiofinale Fryslân in Drachten. Hier deden circa twintig teams mee voor een fel begeerde plek tijdens de Benelux Finale.

Het team moest zich laten zien op vier onderdelen, het eerste onderdeel was de robotwedstrijd. Hierin moest de door hun geprogrammeerde robot verschillende opdrachten uitvoeren om daarmee punten te verdienen. Dit onderdeel bestond uit drie rondes, de ronde waarin de meeste punten behaald werden telde mee voor het eindresultaat. Het team deed leuk mee tijdens dit onderdeel.

Het tweede onderdeel was de robot jury, ze moesten een jury overtuigen van het feit dat ze zelf de robot geprogrammeerd hadden. Hierin slaagde het team met vlag en wimpel.

Het derde onderdeel van een project presentatie, het team heeft de afgelopen weken gewerkt aan een geodesic dome om van zout water zoet water te maken. Hiervan hebben ze filmpjes gemaakt en die hebben ze gepresenteerd. De jury had nog niet eerder meegemaakt dat het project op die manier gepresenteerd werd!

In het vierde onderdeel, Core Values, moesten ze laten zien hoe ze als team samenwerken. Hier lieten ze zien hoe ze samen een opdracht op konden lossen.

Helaas is het team niet in de prijzen gevallen dit jaar, maar de leerlingen hebben heel veel geleerd en zijn een ervaring rijker. Om nog even te kunnen napraten met elkaar, heeft het team de dag met een gezamenlijk etentje afgesloten.

Terug