Innovatieve samenwerking Nordwin College en Frisian Motors

Zitmaaier

Foto: Jan Roosdorp

Innovatieve samenwerking Nordwin College en Frisian Motors

BUITENPOST – Afgelopen week werd door Frisan Motors bij het Nordwin College in Buitenpost een elektrisch aangedreven zitmaaier afgeleverd. Het is de bedoeling dat de gedeeltelijk gemonteerde zitmaaier door de leerlingen afgebouwd zal worden. Bij de samenwerking tussen de school en het bedrijfsleven staat duurzame innovatieve techniek voorop.

Frisian Motors, gevestigd in Bakkeveen, is een vooraanstaand bedrijf op het gebied van elektrisch aangedreven werk- en voertuigen. Daarbij is de missie van Frisian Motors dat het prijsniveau van de elektrische machines gelijkwaardig is aan de brandstof aangedreven modellen. Door dit streven is het mogelijk om te werken aan verbetering van het milieu en tegelijkertijd gebruik te kunnen maken van de andere voordelen van elektrisch rijden, zoals bijvoorbeeld minder onderhoud.

Theo de Jong, directeur van het bedrijf, ziet samen met het Nordwin College mogelijkheden om ook in het onderwijs leerlingen bekend te maken met een geheel nieuwe techniek. Een techniek waarbij duurzaamheid en milieuvriendelijkheid centraal staan.

De leerlingen van de bovenbouw van het VMBO-Groen en MBO 1&2 zullen de zitmaaier verder afbouwen. Het mooie aan het project is dat de zitmaaier wordt aangedreven door elektriciteit. De elektronica zoals die in de zitmaaier wordt toegepast zal wellicht in de toekomst meer en meer standaard worden en is voor de leerlingen een prima bron om op dit gebied nu al veel kennis op te doen.

De leerlingen en de docenten van de groene school zijn enorm enthousiast over de samenwerking met een bedrijf dat, net als de school, ook duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. 

Terug