Honderden zonnepanelen op Nordwin College Buitenpost

Zonnepanelen 2016

Foto: Jan Roosdorp

Honderden zonnepanelen op Nordwin College Buitenpost

BUITENPOST – De afgelopen weken zijn op het dak van het Nordwin College in Buitenpost enkele honderden zonnepanelen geplaatst. Het Nordwin College is gecertificeerd als Eco-school en duurzaamheid staat bij de school dan ook voorop. Het zonnepanelenproject is een belangrijk onderdeel van het duurzaamheidsbeleid.

Het Nordwin College in Buitenpost is aangesloten bij de wereldwijde organisatie Eco-schools. Deze organisatie stelt een flink aantal eisen op het gebied van duurzaamheid waaraan een school moet voldoen. Een onderdeel van het eisenpakket is het bewust omgaan met energie. Voor het Nordwin College dus alle reden om een flink aantal zonnepanelen te plaatsen.

Op de school in Buitenpost lagen al 28 zonnepanelen waar nu echter 318 bijgeplaatst zijn. De verwachte opbrengst van de in totaal 346 panelen is 93.825 kWh. Met deze opbrengst dekt de school een groot deel van haar eigen energieverbruik.

Niet alleen in Buitenpost worden de gebouwen van het Nordwin College voorzien van panelen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat op alle gebouwen van het Nordwin College in Friesland panelen geplaatst worden.

Het motto van de school ‘Wij inspireren en leren mensen om met passie en vakmanschap te werken aan een duurzame, mooie wereld’ is al een flink aantal jaren de leidraad. Met het zonnepanelenproject wordt opnieuw duidelijk dat het voor de school geen loze kreet is.

Terug