Nordwin College, een gezonde school op veel gebieden

Gezonde kantine (Medium).JPG

foto: Jan Roosdorp

Nordwin College, een gezonde school op veel gebieden

BUITENPOST – Afgelopen week ging op het Nordwin College in Buitenpost het project gezonde kantine van start. Daarnaast werd ook het onlangs behaalde vignet Gezonde School gepresenteerd. Een certificaat dat niet alleen betrekking heeft op gezonde voeding.

Studenten van de MBO-opleiding Voeding aan het Nordwin College in Buitenpost zorgen onder leiding van enkele docenten ervoor dat de kantine gezonder geworden is dan ooit. Gedurende drie dagen per week, wanneer de MBO-studenten op school zijn, is er een flink aanbod van verschillende producten zoals onder andere: broodjes gezond, soep, fruit, melk, karnemelk enz. De producten worden tegen een zo laag mogelijke prijs aangeboden. De leerlingen van de school zijn erg enthousiast over het aanbod en de omzet is tijdens de eerste week dan ook behoorlijk gestegen. Voor de studenten van het MBO is het tevens een mooie praktijkervaring die geheel bij hun opleiding past.

Het Nordwin College streeft ernaar om op veel meer gebieden aandacht te schenken aan zaken die met gezondheid te maken hebben. Speerpunten zijn nu: alcohol- en drugsgebruik, roken en het voorkomen van gehoorschade. Aan deze onderwerpen is al de nodige aandacht besteed en daarom mag de school nu ook officieel de titel Gezonde School dragen. Tijdens de start van de gezonde kantine werd dit certificaat ook gepresenteerd. Uiteindelijk is het de bedoeling om leerlingen bewust te maken van een gezonde levensstijl, variërend van voeding, lichaamsbeweging, tot het dragen van de juiste werkkleding, zoals bijvoorbeeld veiligheidsschoenen, gehoorbescherming, veiligheidsbrillen en dergelijke.

Gezien de reacties van de leerlingen is met het project Gezonde Kantine in ieder geval een goede start gemaakt.

Terug