Projectweek Veiligheid MBO Nordwin College Buitenpost

Projectweek Veiligheid MBO Nordwin College Buitenpost

20160831_111727_resized (Large).jpg

BUITENPOST – Deze week wordt op Nordwin College in Buitenpost een projectweek Veiligheid gehouden voor de leerlingen van MBO 1&2 en het Leerwerktraject. Het doel van de week is dat leerlingen zich er bewust van zijn dat veiligheid een belangrijk aspect is bij hun toekomstige stage.

Naast een flink aantal workshops hebben de tweedejaars studenten ook al praktijkervaring opgedaan bij de Stichting Bevordering Verkeerseducatie in Drachten. In een speciaal door deze stichting en Nordwin College samengestelde workshop werden de jongeren geconfronteerd met de gevolgen van afleiding in het verkeer. Daarbij kan gedacht worden aan het gebruikt van een mobieltje of het rijden onder invloed van alcohol. De studenten kregen de kans om als bestuurder te ervaren wat het betekent als er factoren in het spel zijn die er voor zorgen dat de aandacht niet voor honderd procent kan uitgaan naar het verkeer. De deelnemers moesten met een alcoholbril op een parcours afleggen. Door het dragen van een dergelijke bril krijgt men het idee dat men onder invloed is van alcohol. Ook moest een rotonde gereden worden terwijl er een selfie gemaakt werd en werd bij verschillende snelheden een noodstop geoefend. De ervaring werd niet alleen opgedaan als bestuurden maar ook als bijrijder en als fietser.

De gevolgen waren toch wel confronterend en de workshops zullen zeker bijdragen tot het in de toekomst maken van verstandige keuzes als verkeersdeelnemer.

De studenten waren erg enthousiast over de workshop en vooral door de praktische aanpak werd het doel van de workshop zeker bereikt.

Terug